VEROJEN MAKSUTILANNE

VEROJEN MAKSUTILANNE

Verohallinto on antamassa maksuhuojennuksia veroilla. Huojennuksia voi saada mm.arvonlisäveroille, työnantajasuorituksille ja ennakkoveroille/tuloveroilla.

Verojen maksua koskevat asiat ovat vielä kesken, ohessa alustavat tiedot:

Jos yritykselläsi on vaikeuksia maksaa veroja koronavirustilanteen takia, voit hakea helpotettua maksujärjestelyä. Huomaa, että maksujärjestelyissä olevista veroista peritään korkoa. Käsittelyssä oleviin maksujärjestelypyyntöihin liittyviä veroja ei lähetetä ulosottoon eikä yrityksen verovelkaa julkaista verovelkarekisterissä tai protestilistalla.

Maksujärjestelyn maksuaika pitenee ja viivästyskorko alenee tilapäisesti

Maksujärjestelyn mukainen ensimmäinen maksuerä on nykyisen yhden kuukauden sijaan vasta kolmen kuukauden päästä maksujärjestelyn hyväksymisestä.

  • Verohallinto lisää maksujärjestelyn jälkeen syntyneet uudet verovelat automaattisesti maksujärjestelyyn 31.5.2020 asti.
  • Maksujärjestelyssä olevien verojen viivästyskorko alenisi valmistelussa olevan lakimuutoksen myötä 7 prosentista 4 prosenttiin. Alennettua korkoa sovellettaisiin vain 1.3.2020 jälkeen erääntyneisiin maksujärjestelyn veroihin.

Maksujärjestelyyn pääsee kuitenkin vain, jos

  • sinulla ei ole veroja ulosotossa
  • olet antanut kaikki veroilmoitukset sekä tulorekisteriin annettavat palkkatietoilmoitukset ja työnantajan erillisilmoitukset.
  • myös aikaisemmin rauennut maksujärjestely voi estää uuden järjestelyn saamisen.

Jos sinulla on voimassa oleva maksujärjestely ja koronavirustilanteesta johtuvia maksuvaikeuksia, voit tehdä uuden maksujärjestelypyynnön OmaVerossa  Tekemällä uuden maksujärjestelypyynnön voit saada helpotetun maksujärjestelyn, mikäli pyyntö täyttää maksujärjestelyyn vaaditut ehdot.

ENNAKKOVEROMUUTOKSET

Ennakkoveroihin voidaan niihin hakea muutosta tulostilanteen huononemisen takia. Huomaa kuitenkin, että ennakkoverot määräytyvät tilikauden mukaan eli mikäli sinulla on kuluvalle tilikaudelle aikaisempia tuloja, ei ennakkoveroja ole järkevää hakea kokonaan pois.Kun ennakkoveroja pienennetään, on tilanteen parantuessa haettava niitä uudelleen maksuun. Huolehdithan, että pyydät uutta veroennakkohakua.

Maksujärjestelyt tehdään Omaverossa. Voit tehdä hakemuksen suoraan itse (henkilökohtaisilla pankkitunnuksillasi tai mobiilivarmenteella) tai pyytää meitä tekemään hakemus. Mikäli haluat meidän tekevän hakemuksen, lähetäthän meille viestin tähän sähköpostiosoitteeseen. Ilmoita pyynnössä tiedot, joihin haluat muutoksen.