Maksujärjestelypyyntö – Verohallinto

4.5.2020

Kuinka voin tarkistaa, että Verohallinto on vastaanottanut tekemäni maksujärjestelypyynnön?

Usein kysyttyä

Miksi sain maksukehotuksen, vaikka olen hakenut helpotettua maksujärjestelyä?

Jos olet pyytänyt helpotettua maksujärjestelyä Verohallinnon palvelunumerossa, pyyntö ei näy Oma Verossa ennen kuin Verohallinto on käsitellyt sen. Pyyntösi on kuitenkin vastaanotettu, eikä sen takia ole tarvetta olla uudestaan yhteydessä Verohallintoon. Älä myöskään tee uutta pyyntöä Oma Verossa.

Jos ole tehnyt maksujärjestelypyynnön Oma Verossa, voit tarkistaa pyynnön tilanteen kirjautumalla Oma Veroon ja siirtymällä aloitussivulla ”Tehdyt toimenpiteet”- välilehdelle.

Kuinka saan tiedon, onko maksujärjestelypyyntöni hyväksytty tai hylätty?

Toistaiseksi kaikki maksujärjestelypyynnöt odottavat lainmuutosta alennetusta viivästyskorosta ennen kuin Verohallinto voi alkaa käsitellä pyyntöjä. Laki astuu tämän tiedon valossa voimaan kesäkuussa. Tämän jälkeen Verohallinto alkaa käsitellä maksujärjestelypyyntöjä. Tällä hetkellä arvio käsittelyajasta on 1-2 viikkoa lain voimaantulosta.

Vastaanotettu maksujärjestelypyyntö tarkoittaa sitä, että yritystäsi ei poisteta ennakkoperintärekisteristä eikä maksujärjestelyyn sisältyvää verovelkaa julkaista verovelkarekisterissä tai protestilistalla